Gemeente Den Haag

 

wehague

De pilotgroep is op 4 februari 2013 begonnen aan een app voor opdrachtgever Gemeente Den Haag. Vanuit de Haagse Jongeren ambassadeurs is de wens geformuleerd voor een app waar de doelgroep terecht kan voor informatie over Haagse evenementen en informatie die relevant is voor jongeren met betrekking tot onderwerpen als wonen, opleiding, relaties etc. (JIP Den Haag). Op 25 april 2013 is de app onthuld door wethouder Karsten Kleijn en is inmiddels meer dan 1600 keer gedownload voor iOS en Android.

overwegen

Uit onderzoek is gebleken dat veel Haagse inwoners voor (korte) stadsritten kiezen voor de  auto als vervoersmiddel. De Gemeente Den Haag afdeling DSO wil graag dat er een mobiele app wordt ontwikkeld die automobilisten stimuleert om voor (korte) ritten binnen en naar de stad te kiezen voor de fiets, te voet en/of het OV in plaats van de auto.

Door middel van uitgebreide gebruikersonderzoeken is onderzoek gedaan op welke manier dit middels een mobiele app bereikt kan worden. De tHMA heeft op basis hiervan een prototype ontwikkeld die mensen stimuleert om meer milieubewust te reizen voor de korte afstanden.